Založ si blog

Vyhadzovanie pasažierov v amerických spoločnostiach

Amerika za tento mesiac rieši už druhý prípad. Týka sa to vyhodenia pasažierov z prebookovaneho lietadla, za ktorý si môže sama. Predávať viac leteniek ako je  miest a potom vyhadzovať cestujúcich nie je najlepšie riešenie a preto pravdepodobne stratia svojich stálych zákazníkov.

V prvom prípade ide o násilné vyhodenie Doktora Daa, ktorý letel leteckou spoločnosťou United Airlines. Konkrétne šlo o 4 ľudí, ktorý boli vybratý náhodne počítačom, ktorý let opustili. Spomínaný muž ale odmietol opustenie svojho miesta a bol násilne vynesený z lietadla uniformovanými príslušníkmi. Do lietadla sa nakoniec vrátil, celý zmätený a mal zakrvavenú tvár. Tento let sa nakoniec uskutočnil s dvojhodinovým meškaním. Letecká spoločnosť sa mužovi ospravedlnila a na svoju obranu pripomenuli, že predávajú viac leteniek ako miest z dôvodu vyťaženia letov. Ich dôvod je jednoduchý. Predpokladajú, že na daný let nemusia nastúpiť všetci cestujúci.

Druhý prípad opisuje presne tú istú situáciu, ako u doktora Daa. Rodina Schear  bola vyhodená z lietadla priamo letuškou, z dôvodu že potrebovali uvoľniť miesto, ktoré mala rodina zakúpene pre svojho dvojročného syna. Toto miesto bolo najprv zapísané na ich staršieho syna, ktorý nakoniec letel neskorším letom, takže to miesto chceli nechať pre ich mladšieho syna. Letecká spoločnosť Delta argumentovala tým, že ich priezviska sa nezhodujú a tak im to miesto nepatrí. Rodina bola nútená opustiť lietadlo a kúpiť si nové letenky na ďalší let. Okrem toho sa im letuška vyhrážala, že pôjdu do vezenia a deti im zoberú. Delta Airlines uviedla, že sa rodine ospravedlnila a našla vhodné riešenie ako vyriešiť nepríjemnú situáciu, ktorá vznikla.

Cestujúci by mali byť pripravený na každú situáciu. Aj keď na Slovensku doteraz nebol zaznamenaný žiadny prípad to neznamená, že nás nemôže zastihnúť rovnaký problém v hociktorom inom štáte. Je dosť možné, že cez leto pribudnú podobné prípady, keďže rodiny budú chcieť vycestovať na dovolenky, práve leteckou dopravou. Máme byť ostražitý pri výbere leteckej spoločnosti alebo dúfať, že viac takýchto prípadov sa už nestane?

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20, aktualizované: 18:00

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

Michaela Mikulcová

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2143x
Priemerná čítanosť článkov: 2143x

Autor blogu

Kategórie

Archív